Amaranth is heerlijk om te gebruiken als basis van gerechten, in salades, of om pap van te koken. Amaranth heeft na bereiding een fijne zachte textuur en nootachtige smaak.
Amaranthkorrels zijn de zaden van de amaranth, een kruidachtige plant met plant met opvallende rode pluimen. Amaranth behoort tot de pseudogranen. Officieel is het geen graan, maar qua samenstelling en gebruik is amaranth erg verglijkbaar met granen.
Amaranth bevat volop gezonde voedingsstoffen, zoals vitamines, mineralen en vezels. Bovendien is het een goede bron van plantaardige eiwitten. Amaranth is van nature glutenvrij. Hierdoor is het ideaal voor mensen met een glutenintolerantie.
Amaranth kun je op dezelfde manier gebruiken als rijst, pasta of quinoa. Perfect voor een heerlijke voedzame maaltijd. Amaranth is ook erg geschikt om pap van te maken. Super lekker in combinatie fruit en noten. De kooktijd van amaranth is ongeveer 10 minuten.
Tip: Je kunt amaranth ook net als popcorn poffen. Dit doe je door een pan goed te verhitten, de korrels in de pan te gooien en deze vervolgens goed te blijven doorroeren. Even wachten en dan beginnen de korrels te poffen! Gepofte amaranth is heerlijk om te gebruiken als topping over de yoghurt of door een salade. Je kunt het ook snacken, bijvoorbeeld met wat kaneel, poedersuiker of zout eroverheen.
Ingrediënten: amaranth (van biologische landbouw)
Land van herkomst: India
Allergenen: kan sporen bevatten van noten, pinda's, gluten en sesam
Bewaren: donker, koel en droog bewaren
Per 100 gram | RI* | |
---|---|---|
Energie | 1554 kJ (371 kcal) | |
Vet | 7,0 g | |
- waarvan verzadigd | 1,5 g | |
- waarvan enkelvoudig onverzadigd | 1,7 g | |
- waarvan meervoudig onverzadigd | 2,8 g | |
Koolhydraten | 65,3 g | |
- waarvan suikers | 1,7 g | |
Voedingsvezels | 6,7 g | |
Eiwitten | 13,6 g | |
Zout | 0,0 g | |
Vitamine B6 / Pyridoxine | 0,59 mg | 42% |
Vitamine B11 / Folaat | 82 µg | 41% |
Calcium | 159 mg | 20% |
Fosfor | 557 mg | 80% |
IJzer | 7,6 mg | 54% |
Kalium | 508 mg | 25% |
Koper | 0,53 mg | 53% |
Seleen | 18,7 µg | 34% |
Zink | 2,9 mg | 29% |
* Referentie-inname van een gemiddelde volwassene (8400 / 2000 kcal)
Nog geen reviews