Mijn winkelwagen

Uw winkelwagentje is leeg.

Bananenmuffin met walnoten

bananenmuffin-met-walnoten_1.jpg

bereiden 15 min, wachten 25 min

 12 personen

 

Ingrediënten

  • 4 rijpe bananen
  • 375 g volkorenmeel
  • 175 g suiker
  • 75 g walnoten, gehakt
  • 3/4 zakje bakpoeder
  • 100 ml vloeibare margarine
  • 1 ei, losgeklopt
  • 2 el melk
  • staafmixer
  • muffinvorm met 12 holtes, ingevet

Bereiden

Verwarm de oven voor op 175 °C. Pureer de bananen met de staafmixer of een vork. Meng in een kom het meel, de suiker, de walnoten, het bakpoeder en zout naar smaak. Meng in een andere kom de bananen, de margarine, het ei en de melk. Maak een kuiltje in de kom met het meelmengsel en schep het banaanmengsel erin. Roer het banaanmengsel vanuit het midden met een garde door het meelmengsel. Verdeel het deeg over de muffinvorm en bak de muffins in het midden van de oven in 25 min. goudbruin en gaar.

 

Bevat Energie 295 kcal- Eiwit 5 g- Vet 12 g- Koolhydraten 41 g (per eenpersoonsportie)

 

 

Vorige Volgende