Mijn winkelwagen

Uw winkelwagentje is leeg.

cashewnotensoep met bloemkool en amandelmelk

cashewnotensoep-0.jpg

Doe eens gek, maak eens deze heerlijke cashewnotensoep met bloemkool en amandelmelk :).

 

Wij vinden het erg leuk om met onze eigen producten te experimenteren op het gebied van recepten.

Daarom delen we graag deze bijzondere soep met jullie. Leuk om eens uit te proberen :)

 

Wat heb je nodig:

  • 2 kleine hoofden biologische bloemkool (of 1 grote kop)
  • 2 koppen amandelmelk
  • ¾ kop rauwe cashewnoten (bij voorkeur geweekt gedurende 1 uur)
  • 1 kopje gefilterd water
  • 1 kleine zoete ui, ongeveer ½ kop
  • 2 eetlepels miso pasta (pof indien gewenst andere pasta)
  • 1 eetlepel ahornsiroop (suiker gratis gebruik stevia)
  • 1 eetlepel kokosolie
  • 1 eetlepel hete curry kruiden (zoet, heet, mild afhankelijk van hoe je het leuk)
  • 1 theelepel gemalen kurkuma
  • 1 sap van de sinaasappel (of citroen)
  • ¼ theelepel kaneel
  • 1 handje (of minder naar smaak) knoflook
  • ¼ theelepel zout, naar smaak
  • gemalen zwarte peper


 

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op zo'n 180 graden.  Doe de bloemkool ca 30 minuten in de ovenf tot ze goudbruin en zacht zijn.
  2. Bak de uien met kokosolie en alle kruiden / kruiden (kerrie, kurkuma, zout, peper, knoflook, kaneel).
  3. Giet alle ingrediënten waaronder geroosterde bloemkool in een keukenmachine.
  4. Blend tot het dik en romig.
  5. Warm het op in een pannetje.
  6. Garneer met verse koriander, basilicum, of rozemarijn.


En klaar is de soep. Deze vullende soep zou ook heel goed als maaltijdvervanger kunnen worden gebruikt.

 

Eet smakelijk.

Vorige Volgende

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Plaats een reactie

Naam
E-mailadres
Titel
Reactie