Mijn winkelwagen

Uw winkelwagentje is leeg.

Eggah met prei, courgette en pijnboompitten

eggah.jpg
We hebben weer een heerlijk glutenvrij recept voor jullie. Zeker een aanrader als je eens een keer iets anders tijdens je diner wilt eten :)
Wat heb je nodig voor de vegetarische variant voor 6 personen.
  • 2 eetlepels boter
  • 3 grote preien, in smalle ringen
  • 2 grote courgettes, in dunne schijfjes
  • Stukjes van 1 of 2 glutenvrije broden geweekt in 6 eetlepels melk.
  • 2 eetlepels pijnboompitten of geschaafde amandelen
  • 8 eieren
  • zeezout
  • versgemalen zwarte peper
PS: Je kunt met dit recept ook experimenteren met vlees of vis.
Bereiding
  1. Verhit de boter in een grote, diepe koekenpan en bak hierin de preien en courgettes afgedekt helemaal gaar.
  2. Voeg de stukjes  glutenvrijbrood en de pijnboompitten toe.
  3. Klop de eieren met zout en peper los in een kom en schep ze door de groenten.
  4. Bak de Eggah afgedekt 10 - 15 minuten op laag vuur tot hij gaar is.
  5. Laat hem voorzichtig uit de pan glijden en server hem warm of koud.
  6. Snijd de Eggah in punten en serveer ze als onderdeel van mezze, als borrelhapje, bij een picknick of lunch.

Eet smakelijk, groetjes Lilian

Vorige Volgende

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Plaats een reactie

Naam
E-mailadres
Titel
Reactie