Mijn winkelwagen

Uw winkelwagentje is leeg.

Portobello's met geitenkaas en groentenrecept

portobello.jpg

Agnes heeft een blog geschreven over gezond eten..

Om jullie te helpen geeft ze haar vegetarische recept met meerdere groenten, makkelijk, snel en vol vitamines en mineralen.

 

Agnes: 'Ik heb dit met veel plezier gisteravond klaargemaakt en we hebben ervan gesmuld. De combinatie van paddenstoelen met amaranth en de gestoofde groenten smaakt fantastisch!''

 

Recept portobello’s in de oven

 

Nodig

  • 2 portobello’s (reuze paddenstoelen)
  • 1 sjalotje
  • 1 teentje knoflook
  • Kokosolie
  • Olijfolie
  • 100 gr. zachte geitenkaas met 1 theelepel honing
  • paar takjes tijm

 

Bereiding

Maak de portobello’s schoon en smeer ze in met olijfolie. Smeer de ovenschaal ook in met olijfolie en leg de portobello’s er in met de bolle kant naar beneden.

Prak de geitenkaas en de honing in een schaaltje door elkaar. Fruit de ui en de knoflook in de kokosolie en voeg toe aan de geitenkaas. Vul de portobello’s met het mengsel en strooi de tijm er over. Voeg naar smaak peper en zeezout toe. Zet de ovenschaal met de portobello’s 15 minuten in de oven op 200 graden.

 

Recept

Nodig

  • 4 (Rodelika) winterwortels
  • 1 bos bleekselderij
  • 2 eetlepels tomatenpuree.

 

Bereiding

Maak de wortels en de bleekselderij schoon en snij in stukjes van ongeveer 1 cm.

Bak de groenten even aan in de olie en voeg 150 ml water toe, stoof de groenten in het water tot ze beetgaar zijn en voeg dan 2 eetlepels tomatenpuree toe.

Laat nog even warmen en serveer bij de paddenstoelen.

Serveer er amaranth, gierst of bruine rijst bij.

 

Eet smakelijk!

 

Vorige Volgende

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Plaats een reactie

Naam
E-mailadres
Titel
Reactie