Mijn winkelwagen

Uw winkelwagentje is leeg.

Venkelzaad biologisch

Gewicht Kiloprijs Prijs
-
€ 2,95
€ 28,33
€ 4,25
€ 23,80
€ 5,95
€ 19,95
€ 19,95
1 werkdag(en)

Gewichtseenheid voorzien van  zijn verpakt in zakken gemaakt van biologisch composteerbaar materiaal (dit zal in het derde kwartaal gefaseerd worden aangepast, m.n. op de kilo-variatie). De volledige verpakking is vervaardigd van natuurlijke, niet fossiele, grondstoffen. Wilt u meer weten over deze verpakking klik dan hier.

De overige gewichtseenheden worden verpakt gesealde kunststof zakken.

  • Voor 15:00 besteld, volgende dag geleverd
  • Dagelijks vers verpakt
  • Gratis verzending boven € 45 in Nederland en België
  • Verzending naar alle landen binnen EU en Zwitserland, zie hier info over verzenden
  • Bestellen met en zonder account

Productomschrijving

Venkelzaad biologisch

Biologisch venkelzaad is een veelzijdige kruid. De kleine langwerpige zaadjes hebben een bijzonder rijke licht zoete smaak die doet denken aan anijs. Venkelzaad is heerlijk in combinatie met vlees en vis en om soepen en sauzen mee op smaak te brengen. Daarnaast is venkelzaad een erg lekkere en verassende toevoeging aan zoete recepten, zoals gebak en desserts.


Wat is venkelzaad?

Venkelzaad is het gedroogde zaad van de uitgebloeide goudgele bloemen van de venkelplant (Foeniculum vulgare). De venkelplant heeft vele draadachtige bladeren en is vooral tijdens de bloei erg mooi om te zien. Oorspronkelijk groeide de plant alleen in het zuidelijke gedeelte van Middellandse Zeegebied, maar tegenwoordig komt het ook voor in veel andere gebieden over de wereld, waaronder Azië en Noord-Amerika.


Biologisch venkelzaad gebruiken

Biologisch venkelzaad vormt een winnende combinatie met vis, zoals kabeljauw, forel en zalm. Daarnaast zijn de zaadjes erg lekker om te verwerken in soepen, sauzen, stoofgerechten, salades en marinades voor vlees. Ook met zoete recepten, zoals taart, gebak of pudding gaat de smaak van venkelzaad goed samen. Tip: Om de smaak van de biologische venkelzaadjes nog wat meer naar voren te laten komen kun je ze voor gebruik nog even kort bakken in een droge koekenpan. 

Ingrediënten: Venkel (van biologische landbouw)

Land van herkomst: Egypte

Allergenen: kan sporen bevatten van noten, pinda's, gluten en sesam

Bewaren: donker, koel en droog bewaren

Specificaties

Per 100 gram RI*
Energie 1444 kJ / 345 kcal
Vet 14,9 g
- waarvan verzadigd 0,5 g
Koolhydraten 52,3 g
- waarvan suikers < 0,1 g
Voedingsvezels 39,8 g
Eiwitten 0,22 g

* Referentie-inname van een gemiddelde volwassene (8400 / 2000 kcal)

Productomschrijving en voedingswaarde is tot stand gekomen in samenwerking met Hanne van Meel MSc van Metis Food Consultancy

Reviews

Nog geen reviews

Venkelzaad biologisch
€ 1,95
Gewicht Kiloprijs Prijs
-
€ 2,95
€ 28,33
€ 4,25
€ 23,80
€ 5,95
€ 19,95
€ 19,95

Laatst door u bekeken